על כבישי ישראל נעות מכוניות פרטיות של יצרני רכב שונים ומדגמים מגוונים. המצברים המתאימים למכוניות פרטיות אלו הם מצברי 12 וולט. אלא, שלכל דגם רכב יש מפרט שונה שכולל בתוכו את סוג המצבר המותקן בו. ההבדל בין מצברי הרכב הוא בהספק שלהם שנע, לרוב, בין 45 ל 90 אמפר. יצרן הרכב מתאים את ההספק למערכות השונות הצורכות חשמל שכוללות: אלטרנטור, גלגל הנעה, מערכות מיזוג אוויר ועוד. לכן, בחירת מצבר לרכב חייבת להיות מותאמת להוראות היצרן. הפרמטרים הם: דגם הרכב, נפח המנוע ושנת הייצור.
בדיקה חיצונית
יש צורך לבחור מצבר שמותאם לאקלים הישראלי. השלב הבא הוא בדיקה חיצונית של המצבר החדש. לבדוק אם אין עליו נזילה שמקורה בסדקים בגוף או על מכסה המצבר. בנוסף, יש לבדוק אם אין קורוזיה או חלודה על החיבורים. יש צורך לבדוק שכמות המים בתאי המצבר מספיקה ואין חוסר. במרבית המקרים, מצברים חדשים מגיעים כשהם ארוזים בניילונים. יחד עם זאת, מומלץ לבדוק את הרישום עליהם ולוודא שהם אכן מתאימים לדגם המכונית.
אחריות
יצרני מצברים מספקים אחריות עבורם ויש לבדוק את תקופת האחריות. האחריות הניתנת, לרוב, היא לפחות לשנה אחת. יש מקרים, בהם בעלי רכבים מעדיפים לרכוש מצברים משומשים. כאן יש לבדוק את תקינותם ובנוסף, את תקופת האחריות הניתנת לגביהם. כדאי לבדוק אם היא כוללת גם שירות עד הבית. ככל שהיצרן נותן אחריות גדולה יותר, כן, סביר להניח, כי הוא מאמין באיכות המצבר, וזוהי נקודה חשובה שיש לתת עליה את הדעת.
מחיר
ככלל, מומלץ לרכוש מצבר חדש מאותו הדגם שמותקן במכונית, ובתנאי שהיה ניסיון טוב עימו. מצבר שהוכיח עצמו לאורך כל תקופת חייו, שמוערכת כ 3 – 4 שנים הוא מצבר טוב בכל פרמטר וסביר להניח שגם החדש יתפקד כמוהו. באין אותו דגם ניתן לקחת דומה לו בתכונות ובמפרט. למחיר יש שיקול חשוב וכדאי לעשות סקר מחירים. בעקרון, כדאי לרכוש מצבר של יצרן בעל מוניטין שמשווק תוצרתו בשווקים שונים בעולם. אבל אם מוצאים מצבר הידוע כאמין במחיר זול משמעותית שווה לרכוש אותו.