כל כמה זמן צריך להחליף מצבר למשאית הובלה?
אף אחד לא אוהב לגלות שהמצבר ברכב שלו שבק. איכשהו הסיבוב של המפתח בסוויץ' בלי שיישמע הרעש המוכר של התחלת פעולת המנוע, וההבנה שהרכב לא יניע, מתרחשים תמיד ברגע הכי לא מתאים כשבעל הרכב ממהר ולא יכול להרשות לעצמו להתעכב כדי למצוא מצבר חדש. כשהרכב הוא משאית הובלות, התקלה עלולה לגרום לא "רק" לעוגמת נפש אלא לנזק כספי משמעותי – ולכן חברות שמספקות שירותי הובלה חייבות להקפיד על החלפת המצבר בזמן, עוד לפני שהוא מפסיק למלא את התפקיד החשוב שלו.
תוחלת החיים המקסימלית של המצברים
באופן עקרוני תוחלת חיים של מצבר היא ברוב המקרים 3.5 עד 4 שנים. אינטנסיביות השימוש ברכב משפיעה כמובן על הסיכוי שתידרש החלפה בתדירות מעט גבוהה יותר, ולכן כשמדובר על משאית שמשמשת לביצוע הובלות בכל הארץ, מומלץ כבר אחרי 3 שנים להתחיל לחפש מצבר חדש. כשנערכים מראש יש גם סיכוי טוב למצוא מוצר במבצע משתלם, וכך ליהנות ממצבר איכותי במחיר סביר.
חשוב לזכור: כשאתם נמצאים בכבישים משעות הבוקר המוקדמות ועד סוף היום, יש נטייה טבעית לדחות את ההגעה לחנות. מצד שני המחשבה להיתקע באמצע יום עבודה, ואולי אפילו הרחק מהיעד של ההובלה, עם משאית עמוסה פריטים בגלל מצבר ששבק חיים, היא כמובן מחשבה מרתיעה יותר מ"בזבוז" זמן על החלפת הרכיב החשוב – ולכן לא כדאי לדחות. עוד אופציה היא "מצבר עד הבית", כך שנחסכת מכם הטרחה.
סימנים להתרוקנות המצבר
כמובן שאם יש אינדיקציה כלשהי לפעולה לא תקינה של המצבר, מוביל אחראי לא מחכה שיעברו 3 שנים אלא פונה מיד לבדיקה מדוקדקת של הרכיב.
הסימן החשוב ביותר שאסור לפספס הוא התעמעמות של התאורה בלוח השעונים, ובפרט בזמן שהמזגן פועל או האורות דולקים. גם פעילות לקויה של מכשירים חשמליים כאלה ואחרים צריכה להדליק נורת אזהרה ולגרום למובילים רציניים לפנות לחשמלאי רכב על-מנת שיבצע בדיקה מקצועית כדי שאפשר יהיה לדעת האם יש צורך להחליף את המצבר.
איך לבחור מצבר חדש?
מובילים מומלצים הם אנשי מקצוע רציניים שמספקים ללקוחות שלהם שירות אמין וזמין תמיד. באופן דומה מצברים מומלצים הם כאלה שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות. בהתאם ההמלצה היא להעדיף את המותגים המוכרים כמו שנפ, ורטה (Varta) ו-וולטה (Volta).
עוד כדאי לזכור שמשאיות זקוקות למצברים עם כמות מטען חשמלית גדולה, כך שיוכלו לעבוד במלוא התפוקה לאורך שעות רבות מדי יום. יחידת המידה היא כמובן אמפר-שעה, והמינימום עבור משאיות הובלות הוא 95-100 אמפר-שעה. למשאיות גדולות במיוחד עם שלל מכשירים חשמליים יש גם דגמים עם מטען גדול יותר – 125 אמפר-שעה, 145, 160 ואפילו 180 אמפר-שעה.
פרמטר נוסף בבחירה הוא תקופת האחריות, שמעידה על רצינות המוכר – בדרך כלל מדובר על 12-18 חודשי אחריות מלאה.